Alle nyheder
Christina Bustrup tiltræder 1. november som ny administrerende direktør for Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart (UFDS). Hun kommer senest fra en stilling som pensionsdirektør i Tryg A/S.

Efter de seneste fire år som pensionsdirektør i Tryg A/S tiltræder Christina Bustrup 1. november som ny administrerende direktør i Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart.

Som Danmarks største eksporterhverv har skibsfarten afgørende betydning for dansk økonomi, væksten i det danske arbejdsmarked og den grønne omstilling globalt. Derfor skal de mange tusinde søfarende om bord på rederiernes skibe have de bedst mulige rammer, når det handler om tryghed, sikkerhed og arbejdsmiljø.

Det skal den tidligere pensionsdirektør i Tryg A/S, Christina Bustrup, stå i spidsen for.

Bestyrelsen i Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart, UFDS, har udpeget Christina Bustrup som ny administrerende direktør. Hun tiltræder 1. november og overtager posten efter Jacob Munch, der fortsætter i direktionen som økonomidirektør med ansvar for økonomi og it.

Ansættelsen af den 51-årige, erfarne topleder fra den finansielle verden er en udvidelse af forsikringsselskabets daglige ledelse og sker ud fra et strategisk ønske om at videreudvikle positionen som rederiernes foretrukne arbejdsskadeforsikringsselskab.

Det skal blandt andet ske gennem en løbende udvikling af forretningsmodellen og værditilbuddet, samt en styrket medlemsservice i en global branche i konstant vækst og forandring.

»Vi er meget glade for at kunne præsentere Christina Bustrup som ny direktør,« siger formand for UFDS, Lars Henneberg, der til daglig er Vice President, Head of Global Risk Management hos A.P. Møller – Mærsk.

»Med sin lange ledelseserfaring, stærke faglighed og udadvendte profil kombineret med en stor erfaring med strategisk forretningsudvikling fra en række topjob og dybe indsigt i forsikrings- og pensionsbranchen, er vi sikre på, at hun er den rette profil til at stå i spidsen for den videreudvikling, som vi ønsker,« siger Lars Henneberg.

Stort fokus på at øge trygheden og sikkerheden
At det er blevet stadig sikrere at sejle, viser skadestallene for 2023. Antallet af skader er faldende målt i forhold til, hvor mange timer der bliver arbejdet. Det skyldes, at mængden af arbejdstimer opgjort i såkaldte forhyringsdage på skibene er steget støt og relativt mere end uheldsraten.

For Lars Henneberg vidner det om en fortsat forbedring af sikkerheden og arbejdsmiljøet til søs, og at det voksende fokus i rederierne, der har været i de senere år på hele tiden at forbedre skadeforebyggelsen og sikkerheden, har virket.

»Jeg vil gerne være med til at understøtte den positive udvikling og samtidig sætte nye og større ambitioner, som bygger videre på vores styrkepositioner,« siger Christina Bustrup, der ser frem til dialogen om, hvordan UFDS og rederierne i samarbejde kan skabe endnu større tryghed for medarbejderne på skibne i en branche under hastig forandring.

»Udover at skabe tryghed for kunderne skal vi sammen blive endnu dygtigere til at forebygge skader gennem avancerede forebyggelsestiltag, så der skabes det bedst mulige arbejdsmiljø for rederiernes ansatte på havet,« siger Christina Bustrup, der foruden forretningsudvikling i flere af sine tidligere lederjob også har haft ansvare for at udvikle kunderelationer.

Christina Bustrup administrerende direktr for UFDS 2

Vækstmotor i den grønne omstilling
Med en omsætning på 343 milliarder kroner i 2023 er skibsfarten uden sammenligning Danmarks største eksporterhverv. Desuden er de danske rederier i front med den grønne omstilling i en maritim branche, der på globalt plan skal være klimaneutral i 2050.

»Den maritime branche er en af de stærkeste og mest innovative vækstmotorer i vores land. Omstillingen til ny teknologi og grønne brændstoffer vil også påvirke rammerne og måden at arbejde på om bord på skibene. Den udvikling skal også afspejle sig i vores setup og løsninger for at sikre, at vi konstant er relevante,« siger Christina Bustrup.

Dialog, relationer og videndeling
Gennem en tættere dialog med rederierne vil Christina Bustrup fokusere på yderligere at styrke relationen og fællesskabet i UFDS som et forum med videndeling, inspiration og best practice.

»Jeg glæder mig til at få ny indsigt og nye udfordringer, og jeg ser frem til at lære den maritime branche endnu bedre at kende. Samtidig ser jeg frem til at bringe min erfaringer fra liv- og pensionsbranchen i spil i et forsikringsselskab, som har store kontaktflader til den maritime branche. Der er med stor begejstring og ydmyghed, at jeg tiltræder stillinger,« siger hun

Christina Bustrup er uddannet aktuar i 1999 og har siden været beskæftiget i liv- og pensionsbranchen og den finansielle sektor. Hun har i mere end 20 år haft ledelsesansvar i forskellige roller, herunder som COO, CCO og CEO i selskaber som AP Pension, Edlund og Nærpension, inden hun i 2020 kom til Tryg-koncernen som pensionsdirektør.

Her blev hun ansat til at lede pensionsforretningen Tryg Pension, der er en forretning baseret på pensionssamarbejder. Hun havde ansvaret for den strategiske retning, forretningsudvikling, vækst og drift af pensionsområdet med samarbejder på tværs af koncernen.

Desuden var Christina Bustrup ansvarlig for Trygs strategiske partnerskab med pensionsselskabet Velliv, Pension & Livsforsikring A/S og har været involveret i eksekveringen af Trygs strategi indenfor forebyggelse og sundhed.

Foruden en række toplederjob har hun været medlem af bestyrelsen i Grønlandsbanken, og har siden 2017 siddet i repræsentantskabet for Forenet Kredit.

Fakta om Christina Bustrup

Christina Bustrup, 51år.

 

  • Siden 2020 Pensionsdirektør, Tryg
  • 2019-2020 Kommerciel direktør, CCO, Edlund
  • 2014-2018 Adm. direktør, CEO, Nærpension
  • 2012-2014 Kundedirektør, COO, AP Pension
  • 2007-2012 Chef for kundeservice, og COO fra 2009, AP Pension
  • 2001-2007 Afdelingschef, Aktuariatet, AP Pension
  • 1999-2000 Aktuar, AP Pension
  • Uddannet Cand.act., Københavns Universitet, 1999
  • Medlem af Repræsentantskabet i Forenet Kredit
  • Efteruddannelse: IMD, Bestyrelsesuddannelse og diverse uddannelser inden for forandringsledelse, strategi og kommunikation
  • Tidligere bestyrelsesmedlem i Grønlandsbanken og medlem af revisions- og risikoudvalget
  • Tidligere mentor ved Copenhagen Fintech
  • Gift og har to børn
ikon med 3 skibe

For redere

Vil du også vide mere?
ikon af havnefront

For søfarende

Vil du også vide mere?
ikon af redningskrans

Om UFDS

Vil du også vide mere?

Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart – Én for alle, alle for én