Alle nyheder
Til Diversitetsprisen 2023 var Trine Lundgaard Hoffmann (i blåt) nomineret sammen med Molslinjen, repræsenteret ved chief human ressources officer Mija Lønvig Frandsen (tv.), Neele Pawlowski fra Clipper og rederiet Hafnia, repræsenteret ved Mia Krogslund Jørgensen (th.).

Trine Lundgaard Hoffmann fra A.P. Møller – Mærsk vandt for nylig Di­ver­si­tets­pri­sen 2023, og for hende er et stærkt fokus på diversitet, lighed og inklusion en væsentlig del af arbejdet med sikkerhed på rederigigantens skibe.

I forbindelse med Copenhagen Pride i midten af august blev Trine Lundgaard Hoffmann fra A.P. Møller – Mærsk tildelt Di­ver­si­tets­pri­sen 2023 for sit arbejde med at ’løfte diversiteten i det danske rederi til et nyt niveau’, som det hedder i betænkningen fra Danske Rederier, der uddeler pri­sen.

Trine Lundgaard Hoffmann er Diversity, Equity & Inclusion Manager, Marine People Strategy i Mærsk, og det er netop på det område – DEI – at juryen har lagt vægt på, at hun har skabt forandring.

»Der skal lyde et kæmpestort tillykke til Trine og A.P. Møller – Mærsk med at have vundet vores Diversitetspris 2023. Hun var en blandt mange rigtig gode nominerede, og jeg er oprigtig glad og stolt over at se, det kæmpe arbejde og de forandringer, der skyller hen over rederierne i disse år,« siger Anne W. Trolle, der er direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

For Trine Lundgaard Hoffmann er prisen symbol for hele den rejse, hun og kollegerne i hendes team, Cultural Transformation, er på, og en anerkendelse som hun selvsagt er stolt af, og som hun også peger på gør hendes arbejde nemmere, ikke kun internt i Mærsk, men også på tværs af industrien.

»Det er så vigtigt, at Danske Rederier sætter fokus på den her dagsorden, for det er en branchespecifik problemstilling, vi har med at gøre her. Alle har et ansvar, og vi skal dele de erfaringer, vi gør os til gavn for hele branchen,« siger hun.

»Hvis man kan lykkes med at drive et godt arbejdsmiljø, så er der mere fokus på sikkerhed, og folk performer bedre, det ved vi.« Trine Lundgaard Hoffmann, Diversity, Equity & Inclusion Manager, Marine People Strategy, Mærsk

Arbejdet med diversitet, ligestilling og inklusion af minoriteter af alle mulige forskellige slags er således ikke ”kun” vigtigt på et medmenneskeligt plan, det er også noget, der gør en forskel for sikkerheden på de lyseblå fartøjer med den syvtakkede stjerne.

»Det er vigtigt, at vi snakker om at skabe et godt og trygt arbejdsmiljø, som også er sikkert. De få kvinder, der er på skibene, har været med til at sætte skub på den dagsorden; at nu er det meningsfuldt at tale om et sikkert arbejdsmiljø uden sexisme, uden mobning og chikane, selvom det jo i virkeligheden altid har været det,« siger Trine Lundgaard Hoffmann.

Hun understreger videre, hvordan prisen også er velkommen, fordi den anerkender at man i Mærsk arbejder med at skabe et godt arbejdsmiljø for alle minoriteter, uanset hvordan de ser ud, hvilke køn de har, og hvor de kommer fra.

»Og så er den vigtig som et rygstød til alle de af vores kolleger, der har bakket op fra starten. De kan se, at alle de mange møder og små og store ændringer af vores processer giver mening og kan betale sig. Så på den måde er den ekstremt vigtig for at binde vores folk sammen om indsatsen. Mine kolleger i Philippinerne har lagt lige så meget mærke til prisen, som dem her i København, der var med til ceremonien,« tilføjer hun.

Utrygge folk giver flere risici

Det er anden gang, Danske Rederier uddeler Di­ver­si­tets­pri­sen, der tildeles et rederi eller en person, som har gjort en særlig indsats for at fremme diversitet, ligestilling og inklusion i ship­ping­bran­chen.

Årets øvrige nominerede var Molslinjen, som på få år har femdoblet antallet af kvindelige skibsas­si­sten­ter, og Hafnia for initiativet ”Maritime Culture Lab”, hvor fire skibe sejler med en besætning med 50 procent kvinder for at skabe viden om, hvordan man bedre understøtter ambitionen om flere kvinder på skibene.

Endelig var Neele Pawlowski fra Clipper nomineret for at være en af ini­ti­a­tiv­ta­ger­ne til netværket Women in Shipping Denmark. Og selvom det var svært at vælge mellem de fire kandidater, og alle fortjener at blive hyldet og lagt mærke til, så er Trine Lundgaard Hoffmann den rigtige vinder, understreger Anne W. Trolle.

»Hendes initiativer er på en gang er både meget konkrete og håndterbare, hvorfor de ofte giver nye og gode resultater. Samtidig er hun vedholdende og husker alle ansatte – hvad enten de arbejder til lands eller til vands – og behandler alle med stor respekt. Derfor vinder hun Danske Rederiers Di­ver­si­tets­pris 2023,« siger Anne W. Trolle.

Tidligere i år besøgte UFDS Marseille Maersk i Aarhus Havn, og har var det psykiske arbejdsmiljø både en del af snakken og helt bogstaveligt på plakaten som en del af kampagnen ’On Our Respect Radar’. Det er en udvikling, der glæder direktør for UFDS, Jacob Munch.

»Det kan måske virke svært at sætte lighedstegn mellem de her lidt blødere værdier omkring det psykiske arbejdsmiljø og så den fysiske sikkerhed på skibene, men det hænger helt sikkert sammen.« Jacob Munch, direktør, UFDS

»Det kan måske virke svært at sætte lighedstegn mellem de her lidt blødere værdier omkring det psykiske arbejdsmiljø og så den fysiske sikkerhed på skibene, men det hænger helt sikkert sammen. En besætning, der har det godt såvel enkeltvis som sammen og respekterer hinanden, er også bedre til at håndtere nødsituationer, og til at passe på hinanden generelt,« siger han.

Netop den udvikling har Trine Lundgaard Hoffmann også bemærket tage fart gennem de to år, hun har været på Esplanaden. Det at sidestille psykologisk og fysisk sikkerhed er blevet langt mere udbredt i erhvervslivet generelt, mener hun, og det er vigtigt.

»Vi ved fra forskning og undersøgelser, at når man ikke føler sig tryg i en sammenhæng, så er der en øget risiko for, at man ikke får sagt fra, hvis man bliver presset ud i en situation, som ikke er sikker eller behagelig, og der er markant øget risiko for fejl, hvilket jo kan være fatalt til søs,« siger hun.

»Hvis man kan lykkes med at drive et godt arbejdsmiljø, så er der mere fokus på sikkerhed, og folk performer bedre, det ved vi,« understreger hun videre.

Juryen bag Diversitetsprisen 2023 bestod af:

  • Faglig leder hos Sea Health and Welfare, Torsten Mathias Augustsen
  • Direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, Anne W. Trolle
  • Head of Organisational Performance and Development, Welltec, Anja Rose
  • Associate Professor ved Copenhagen Business School, Dr. Poornima Luthra
  • CEO, Halcyon Recruitment og grundlægger, Diversity Study Group, Heidi Heseltine
ikon med 3 skibe

For redere

Vil du også vide mere?
ikon af havnefront

For søfarende

Vil du også vide mere?
ikon af redningskrans

Om UFDS

Vil du også vide mere?

Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart – Én for alle, alle for én